banner 1
U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>

SANCERRE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL

SANCERRE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
18.94
InStock
Aantal
Sancerre  blanc 2019 75CL BIO          

Frankrijk / Loire - AOC Sancerre
Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier
100 % Sauvignon blanc
Rijping gedurende enkele maanden op zijn droesem (Sur lie) 
 

Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier

De familie woont al meerdere generaties in de regio Centre-Loire. In de vroege jaren 80 creëerde Jean Marie Domaine des Clairneaux in de appellatie Sancerre. Het domein werd in 1998 uitgebreid met de aankoop van Domaine de Montbenoit in de Coteaux du Giennois.

Na de wereld rondgereisd te hebben, is de huidige generatie nu teruggekeerd naar het familiedomein. 
Clément, die als keldermeester in de VS heeft gewerkt, is nu verantwoordelijk voor de vinificatie en verkoop op het domein. 
Florian, voortbouwend op zijn ervaring opgedaan in Bourgondië en Nieuw-Zeeland, heeft nu de leiding over het werk in de wijngaarden.

Sinds 2015 ontwikkelen ze hun activiteit in het noorden van de appellatie Coteaux du Giennois, in het dorp Beaulieu sur Loire. 
Met veel aandacht voor duurzame wijnbouw gaan ze doordacht te werk: Met gras begroeide wijnstokken - Respect voor en verbetering van de biodiversiteit - Opbrengstbeheersing, bladstrippen en pluizen zijn essentiële methoden voor de gezondheid van de wijngaard en de kwaliteit van de druiven - Natuurlijke alternatieve praktijken om parasieten te bestrijden.

 

Sancerre blanc 
Deze Sancerre-wijnstokken zijn aangeplant op de bodems van Saint Gemme en Sury-en-Vaux, kleine dorpjes in het hart van het Centre-Loire-gebied. 
Deze Sancerre is gemaakt van 50% Silexgrond en 50% Kalksteengrond. Deze verschillende 'Terroirs' zorgen voor een grote complexiteit !
Zodra de oogst arriveert, worden de druiven voorzichtig geperst en blijft het sap ongeveer 36 uur rusten. 
Alcoholische gisting begint op natuurlijke wijze onder temperatuurscontrole (15 - 18°C)
De wijn rijpt vervolgens enkele maanden op zijn fijne droesem tot hij in het voorjaar wordt gebotteld.


In het glas ontdekken we een strogele wijn met groene reflexi. De loupzuivere neus ontgult minerale toetsen (silex, vuursteen) met pittige hints van pompelmoes en witte bloemen.
De aanzet is vol, een elegant middenrif is rijkelijk gevuld en mollig, ondersteund door fijne zuurtjes die voor voldoende frisheid zorgen.
Een medium lange finale waarin de stijl van een echt goede sancerre opvalt.
Boeiende Sancerrewijn ! 

 


Terug naar overzicht