banner 1
U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>

LUNA GRILLO - VACCARO - 75CL

LUNA GRILLO - VACCARO - 75CL
LUNA GRILLO - VACCARO - 75CL
LUNA GRILLO - VACCARO - 75CL
LUNA GRILLO - VACCARO - 75CL
LUNA GRILLO - VACCARO - 75CL
8.10
InStock
Aantal

LUNA GRILLO 2021 75CL

- Italië  / D.O.C. Sicilia
- Vini Vaccaro
- 100% Grillo
- BIO

VINI VACCARO

De 80 hectare van de familie Vaccaro strekken zich uit over de Belice-vallei op enkele kilometers van het dorp Salaparuta. Dit idyllische landschap, een omgeving van betoverende schoonheid, ondergedompeld in de sterke kleuren van Sicilië, is een koninkrijk waar de wijnstok uitzonderlijke klimatologische omstandigheden en terroir geniet. Waar  de gouden bessen gekust door de zon en gestreeld door de frisse wind, een gecontroleerde natuurlijke rijping ondergaan.
De wijngaarden bevinden zich boven de 400m, de koelere wind zorgt voor de nodige afkoeling en bezorgen de wijnen aangename aciditeit en fraicheur. 

We vinden de klassieke druiven van de traditionele Siciliaanse wijnbouw: catarratto, grecanico, inzolia, grillo en nero d'avola, maar ook de meest getitelde internationale wijnstokken zoals merlot, cabernet sauvignon en syrah vinden hun beste uitdrukking op deze landen.

Het huwelijk tussen natuurlijke elementen en het wijze meesterschap van mannen, traditie en innovatie, respect voor het territorium en constant technologisch onderzoek, hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf Vaccaro fijne wijnen en uitstekende resultaten heeft behaald, bekroond door een groot succes op nationale en internationale markten.

LUNA - line 

De fasen van de maan met de mysterieuze hemelgolven die daarmee gepaard gaan, regelen het menselijk gedrag, getijden, plantengroei, regenval. Ze zijn van groot belang bij het  zaaien, planten, culturele zorg, oogsten en conservering van producten. 

De Luna-lijn is geboren uit deze fascinatie en reflecties: wijnen die in staat zijn hints te uiten die rijk zijn aan nuances en de diepe ziel van de gasten bereiken, ze betoveren met de magie van een droom.

LUNA Grillo 

Grillo is een inheems Siciliaans druivenras dat afkomstig is van het kruispunt van Moscato en Catarratto. 
De Grillo wordt 20 dagen in staal gevinifieerd bij temperaturen van 11-12°C. Dit maakt een langzame, gecontroleerde gisting mogleijk om zo de typische expressie van de variëteit te verkrijgen.

In de neus is deze Grillo fris en bloemig, met tonen van citrus en pompelmoes.
In de mond is de wijn opvallend fris en heeft een goede structuur en body met een belangrijke zure ader.
Uitstekende begeleider van salades, rauwe vis- en vleesgerechten, doet het uitstekend bij tartare van vettere vissoorten als wilde zeebaars.


Terug naar overzicht