banner 1
U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>

COTEAUX DU GIENNOIS BLANC - VIGNOBLES BERTHIER - 75 CL

COTEAUX DU GIENNOIS BLANC - VIGNOBLES BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS BLANC - VIGNOBLES BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS BLANC - VIGNOBLES BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS BLANC - VIGNOBLES BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS BLANC - VIGNOBLES BERTHIER - 75 CL
11.44
InStock
Aantal

Coteaux du Giennois  blanc 2019 75CL BIO          

Frankrijk / Loire - AOC Coteaux du Giennois 
Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier
100 % Sauvignon blanc
Rijping gedurende enkele maanden op zijn droesem (Sur lie) 
 

Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier

De familie woont al meerdere generaties in de regio Centre-Loire. In de vroege jaren 80 creëerde Jean Marie Domaine des Clairneaux in de appellatie Sancerre. Het domein werd in 1998 uitgebreid met de aankoop van Domaine de Montbenoit in de Coteaux du Giennois.

Na de wereld rondgereisd te hebben, is de huidige generatie nu teruggekeerd naar het familiedomein. 
Clément, die als keldermeester in de VS heeft gewerkt, is nu verantwoordelijk voor de vinificatie en verkoop op het domein. 
Florian, voortbouwend op zijn ervaring opgedaan in Bourgondië en Nieuw-Zeeland, heeft nu de leiding over het werk in de wijngaarden.

Sinds 2015 ontwikkelen ze hun activiteit in het noorden van de appellatie Coteaux du Giennois, in het dorp Beaulieu sur Loire. 
Met veel aandacht voor duurzame wijnbouw gaan ze doordacht te werk: Met gras begroeide wijnstokken - Respect voor en verbetering van de biodiversiteit - Opbrengstbeheersing, bladstrippen en pluizen zijn essentiële methoden voor de gezondheid van de wijngaard en de kwaliteit van de druiven - Natuurlijke alternatieve praktijken om parasieten te bestrijden.

 

Coteaux du Giennois blanc 
De wijnstokken zijn aangeplant langs de Loire, 50% op de vuursteenbodems van Saint Père, 30% op de kalkbodems en 20% op de kleigronden van het dorp Pougny. Deze zeer verschillende perselen brengen een grote complexiteit in de wijn. 
Zodra de oogst arriveert, worden de druiven voorzichtig geperst en blijft het sap ongeveer 36 uur rusten. 
Alcoholische gisting begint op natuurlijke wijze onder temperatuurscontrole (15 - 18°C)
De wijn rijpt vervolgens enkele maanden op zijn fijne droesem tot hij in het voorjaar wordt gebotteld.

In het glas, een bleke, goudgele kleur. Kenmerktende neus met gevarieerde aroma's van witte bloemen, citrus en exotisch fruit.
In de mond een soepele aanzet, verlengd met een verfrissende levendigheid waar de mooi verweven en onderbouwde fijne zuren opvallend zijn.
Elegante en verfijnde wijn die terrecht het broertje van Sancerre genoemd word. 



 


 

 


Terug naar overzicht