banner 1

Tenuta Carretta - Barolo Cannubi Riserva - 75CL

Tenuta Carretta - Barolo Cannubi Riserva - 75CL
Tenuta Carretta - Barolo Cannubi Riserva - 75CL
70.31
InStock
Aantal
 

Barolo Riserva 'Cannubi'   - 2016 - 75 CL

- Italië / Piemonte / Barolo Riserva DOCG 
- Tenuta Carretta
- 100% Nebbiolo
- 36 maand Franse eik, 18 maand rijping in fles


Tenuta Carretta

Zijn naam ontleent het wijnhuis aan een nabijgelegen krijtbank in het landschap, deze komt vlak bij de ingang aan de oppervlakte en blijft een kilometer zichtbaar. ‘Car’ in het Italiaanse betekent steen, vandaar Carretta.

Dit landgoed, ooit in het bezit van de graven van Roero en gelegen net iets ten noorden van de stad Alba, is sinds 1985 in het bezit van de familie Miroglio.

In totaal behoren 70 hectare wijngaard tot het domein, in diverse uitstekende locaties in de Langhe en Roero. 

Tussen de wijngaarden bezit Tenuta Carretta ook een hotel en een goed restaurant, waar de wijnen van het domein worden geschonken.

Barolo Riserva 'Cannubi'

Cannubi is wellicht de beroemdste en bekendste cru van Barolo. Al voordat er over cru’s werd gesproken stonden de wijnen uit het gebied Cannubi al bekend om hun kwaliteit: de oudst bewaarde fles uit het gebied, uit 1732(!), bevat de tekst ‘Cannubi 1732’. Dat werd beklonken toen Renato Ratti in zijn classificatie in1979 Cannubi als één uit een handvol cru’s de allerhoogste status gaf. Veel (bekende) producenten hebben wijngaarden in Cannubi.
Dit paradepaardje van Tenuta Carretta is een eerbetoon aan de grootvader van de familie, die ooit de wijngaard gekocht heeft. Deze Riserva is een exclusieve wijn waar maar 1260 flessen van gebotteld worden per oogst. Hij heeft minimum 60 maanden gerijpt waarvan minstens 36 maanden op vat en 18maanden op fles. Het is complexe wijn met lichte citrus toets, aroma van kreupelhout, rozen en kruiden. Een topper!


Terug naar overzicht