banner 1

SOFE - VACCARO - 75 CL

SOFE - VACCARO - 75 CL
SOFE - VACCARO - 75 CL
SOFE - VACCARO - 75 CL
SOFE - VACCARO - 75 CL
SOFE - VACCARO - 75 CL
15.00
InStock
Aantal

SOFE 2018 75CL

- Italië  / Sicilia / D.O.C. Salaparuta
- Vini Vaccaro
- 100% Nero d' avola 
- Barique (Franse Eik) 
- BIO

VINI VACCARO

De 80 hectare van de familie Vaccaro strekken zich uit over de Belice-vallei op enkele kilometers van het dorp Salaparuta. Dit idyllische landschap, een omgeving van betoverende schoonheid, ondergedompeld in de sterke kleuren van Sicilië, is een koninkrijk waar de wijnstok uitzonderlijke klimatologische omstandigheden en terroir geniet. Waar  de gouden bessen gekust door de zon en gestreeld door de frisse wind, een gecontroleerde natuurlijke rijping ondergaan.
De wijngaarden bevinden zich boven de 400m, de koelere wind zorgt voor de nodige afkoeling en bezorgen de wijnen aangename aciditeit en fraicheur. 

We vinden de klassieke druiven van de traditionele Siciliaanse wijnbouw: catarratto, grecanico, inzolia, grillo en nero d'avola, maar ook de meest getitelde internationale wijnstokken zoals merlot, cabernet sauvignon en syrah vinden hun beste uitdrukking op deze landen.

Het huwelijk tussen natuurlijke elementen en het wijze meesterschap van mannen, traditie en innovatie, respect voor het territorium en constant technologisch onderzoek, hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf Vaccaro fijne wijnen en uitstekende resultaten heeft behaald, bekroond door een groot succes op nationale en internationale markten.

TOP - line

Traditie is het wachtwoord. Omdat de familie zich heeft toegelegd op de wijnbouw, hebben ze geprobeerd tradities te vernieuwen met volledige eerbiediging van oude waarden en alles wat kostbaar is uit het verleden te behouden, door het op een moderne manier opnieuw te bekijken. Aan de waarden respect (Timè), trots (Eycos), wijsheid (Sofè) en familie (Zoe) hebben ze, met gebruikmaking van de originele Griekse termen, onze Top lijn gewijd: de wijn van excellentie wordt een communicatiemiddel tot de herontdekking van gevoelens die groot zijn om te delen.

SOFE

Salaparuta, 400 m boven zeeniveau, ligging op het zuidoosten
Bodem : alluviale en diepe bodems, met een gemiddelde textuur. Goed gehalte aan organisch materiaal.
Opbrengst per hectare : 
90 quintals per hectare.
Geoogst wanneer de fenol rijp is, laatn met het 15 tot 18 dagen macereren bij 26°C met dagelijks overpompen. 
Na het rekken verfijnt Franse eik.
Geboren uit de wijsheid en ervaring van onze meest attente wijnmakers, is Sofè het resultaat van een zorgvuldige selectie van druiven en combineert het heerlijke hints van kersen en wiet en kruidige tonen.
Een opvallend mooi gesturctureerde, volle wijn.
Goed comineerbaar met gegrilde vis- of vleesgerechten, rijke risotto en gekruide gerechten.
Een TOPPER PRIJS/KWALITEIT


Terug naar overzicht