banner 1

SANCERRE ROUGE - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL

SANCERRE ROUGE  - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE ROUGE  - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE ROUGE  - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE ROUGE  - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
SANCERRE ROUGE  - VIGNOBLES BERHIER - 75 CL
18.94
InStock
Aantal
Sancerre Rouge 2018 75CL BIO          

Frankrijk / Loire - AOC Sancerre
Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier
100% Pinot noir
Malolactische gisting in 228 l Vaten (Tronçais-eik)
Rijping 10 à 12 maanden
 

Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier

De familie woont al meerdere generaties in de regio Centre-Loire. In de vroege jaren 80 creëerde Jean Marie Domaine des Clairneaux in de appellatie Sancerre. Het domein werd in 1998 uitgebreid met de aankoop van Domaine de Montbenoit in de Coteaux du Giennois.

Na de wereld rondgereisd te hebben, is de huidige generatie nu teruggekeerd naar het familiedomein. 
Clément, die als keldermeester in de VS heeft gewerkt, is nu verantwoordelijk voor de vinificatie en verkoop op het domein. 
Florian, voortbouwend op zijn ervaring opgedaan in Bourgondië en Nieuw-Zeeland, heeft nu de leiding over het werk in de wijngaarden.

Sinds 2015 ontwikkelen ze hun activiteit in het noorden van de appellatie Coteaux du Giennois, in het dorp Beaulieu sur Loire. 
Met veel aandacht voor duurzame wijnbouw gaan ze doordacht te werk: Met gras begroeide wijnstokken - Respect voor en verbetering van de biodiversiteit - Opbrengstbeheersing, bladstrippen en pluizen zijn essentiële methoden voor de gezondheid van de wijngaard en de kwaliteit van de druiven - Natuurlijke alternatieve praktijken om parasieten te bestrijden.

 

Sancerre Rouge

De wijnstokken voor de  Sancerre Rouge worden aangeplant in het dorp Sainte-Gemme en Sancerrois in de Centre-Loire. Deze bodems zijn samengesteld uit klei-calacaire. 
Dit typische terroir voor Pinot Noirs brengt complexiteit in de wijn.

Alcoholische gisting vindt plaats in kuipen (10 à 14 dagen) tussen 26 en 32 °C. 
Gedurende deze tijd gaat het sap 2 tot 3 keer per dag omhoog worden gepompt  om zo een maximum aan kleurstoffen en tannines te bekomen. 

De malolactische gisting vindt plaats in vaten en 228 l vaten (Tronçais-eik). Dan wordt de wijn 10 tot 12 maanden gerijpt.

In het glas ontdekken we een briljante rode kleur, in de neus mooie aroma's van klein rood fruit zoals kersen (griotines).
Mooie harmoneuze wijn in de mond, na een zachte aanzet een mooie evenwichtig geheel waarin de aanwezigheid van rood fruit onbetwisbaar is.

Harmonie tussen fruit en fijne zuren eindigen in een medium-lange finale.

 


Terug naar overzicht