banner 1

Lopez Cristobal - PARCELA UNO - 75 cl

Lopez Cristobal - PARCELA UNO - 75 cl
Lopez Cristobal - PARCELA UNO - 75 cl
Lopez Cristobal - PARCELA UNO - 75 cl
Lopez Cristobal - PARCELA UNO - 75 cl
Lopez Cristobal - PARCELA UNO - 75 cl
30.78
OutOfStock
Uitverkocht
PARCELA UNO  2018 75CL

Spanje / D.O. Ribera del Duero 
Lopez Cristobal
100%Tinta del Pais (Tempranillo) 
Wijnstokken 40 jaar oud
Wijngaard: Roa de Duaro (Barcos) 
Rijping 16 md in barrique 70% nieuwe franse eik 30% americaanse eik

LOPEZ CRISTOBAL
 

In de jaren tachtig viel Santiago Jr. zijn eerste contact met de wijnbouw samen met de benaming van de benaming van Ribera del Duero. Na enkele jaren zijn druiven te hebben verkocht aan andere wijnhuizen, werd zijn verlangen om zijn eigen wijn te maken gerealiseerd, waardoor López Cristóbal werd gecreëerd. De naam López Cristóbal is een unie van twee achternamen, zijn vrouw Lola Cristóbal en Santiago López.

De familietraditie gaat verder met Galo, Santiago’s zoon die lid werd van het wijnbouwteam om een persoonlijke flair bij te dragen aan de wijnen.
Deze ongeëvenaarde site omringd door wijngaarden is de locatie van de familie wijnmakerij. De indeling van de faciliteiten resulteert in een speciale charmante en mooie omgeving. Het wijnhuis bevindt zich in Roa, in het hart van de Ribera del Duero. Het is uitgerust met de nieuwste technologie en verzekert een geslepen proces en een grondige aandacht voor het maken van wijn. De wijnmakerij bezit 50 hectare eigen wijngaarden, gelegen in de gemeente Roa de Duero, en verdeeld in negen afzonderlijke percelen. Elke afzonderlijke wijngaard heeft zijn eigen Terroir.
De overheersende druivensoort is de Tinta del Pais of Tempranillo (45 hectare) aangevuld met in totaal 5 hectare Merlot, Cabernet Sauvignon en Albillo.
Elk perceel heeft zijn eigen afzonderlijke grond, waardoor een combinatie van kalkhoudende en klei-kalk composiet wordt verkregen, wat resulteert in wijnen met een uitstekende complexiteit.

PARCELA UNO 2018

De Parcala uno is gemaakt met 100% Tempranillo  afkomstig van een andere wijngaard. De naam van de wijngaard is 'Barcos' en de wijnstokken zijn 40 jaar.  De wijn verblijft 16 maanden op eik.
Ook hier plukt men alle druiven volledig met de hand en selecteert men daarna streng om alleen de perfecte druiven over te houden.
Het resultaat is een wijn met een uitzonderlijke kwaliteit.
Diep rode kersenkleur, aroma van rijp zwart fruit met complexe, kruidige nuances en sterk aanwezige tanines.
Vlezig en geconcentreerd ! Perfecte begeleider voor gereipt rood vlees.
 


Terug naar overzicht