banner 1

Lopez Cristobal - CRIANZA - 75 cl

Lopez Cristobal - CRIANZA - 75 cl
Lopez Cristobal - CRIANZA - 75 cl
Lopez Cristobal - CRIANZA - 75 cl
Lopez Cristobal - CRIANZA - 75 cl
Lopez Cristobal - CRIANZA - 75 cl
18.78
InStock
Aantal
CRIANZA  2019 75CL

Spanje / D.O. Ribera del Duero 
Lopez Cristobal
95/ Tinto Fino (Tempranillo) en 5% Merlot
Wijnstokken gemiddeld 30 jaar oud
Wijngaard: Finca la Colorada
Rijping 12 md in barrique 80% nieuwe franse eik 20% americaanse eik

LOPEZ CRISTOBAL
 

In de jaren tachtig viel Santiago Jr. zijn eerste contact met de wijnbouw samen met de benaming van de benaming van Ribera del Duero. Na enkele jaren zijn druiven te hebben verkocht aan andere wijnhuizen, werd zijn verlangen om zijn eigen wijn te maken gerealiseerd, waardoor López Cristóbal werd gecreëerd. De naam López Cristóbal is een unie van twee achternamen, zijn vrouw Lola Cristóbal en Santiago López.

De familietraditie gaat verder met Galo, Santiago’s zoon die lid werd van het wijnbouwteam om een persoonlijke flair bij te dragen aan de wijnen.
Deze ongeëvenaarde site omringd door wijngaarden is de locatie van de familie wijnmakerij. De indeling van de faciliteiten resulteert in een speciale charmante en mooie omgeving. Het wijnhuis bevindt zich in Roa, in het hart van de Ribera del Duero. Het is uitgerust met de nieuwste technologie en verzekert een geslepen proces en een grondige aandacht voor het maken van wijn. De wijnmakerij bezit 50 hectare eigen wijngaarden, gelegen in de gemeente Roa de Duero, en verdeeld in negen afzonderlijke percelen. Elke afzonderlijke wijngaard heeft zijn eigen Terroir.
De overheersende druivensoort is de Tinta del Pais of Tempranillo (45 hectare) aangevuld met in totaal 5 hectare Merlot, Cabernet Sauvignon en Albillo.
Elk perceel heeft zijn eigen afzonderlijke grond, waardoor een combinatie van kalkhoudende en klei-kalk composiet wordt verkregen, wat resulteert in wijnen met een uitstekende complexiteit.

CRIANZA 2019
Ook hun Crianza is gemaakt met 95% Tempranillo en 5% Merlot maar afkomstig van een andere wijngaard. De naam van de wijngaard is 'Finca La Colorada' en de wijnstokken zijn er wat ouder, gemiddeld 30 jaar. Gelegen op 790 meter hoogte is de bodem hier kalkhoudend. De wijn verblijft 12 maanden op eik.
Ook hier plukt men alle druiven volledig met de hand en selecteert men daarna streng om alleen de perfecte druiven over te houden.
Het resultaat is een wijn met een fris en elegant aroma en een volle, mooi evenwichtige smaak met veel zwart fruit en een vleugje hout en vanille.
Een wijn die op zijn best is tussen zijn derde en achtste jaar


Terug naar overzicht