banner 1

Lopez Cristobal - BAGUS - 75 cl

Lopez Cristobal - BAGUS - 75 cl
Lopez Cristobal - BAGUS - 75 cl
Lopez Cristobal - BAGUS - 75 cl
Lopez Cristobal - BAGUS - 75 cl
Lopez Cristobal - BAGUS - 75 cl
38.14
OutOfStock
Uitverkocht
BAGUS 2018 75CL

Spanje / D.O. Ribera del Duero 
Lopez Cristobal
100%Tinta del Pais (Tempranillo) 
Wijnstokken 85 jaar oud
Rijping 14 md in barrique 80% nieuwe franse eik 20% americaanse eik en 18 md in fles

LOPEZ CRISTOBAL
 

In de jaren tachtig viel Santiago Jr. zijn eerste contact met de wijnbouw samen met de benaming van de benaming van Ribera del Duero. Na enkele jaren zijn druiven te hebben verkocht aan andere wijnhuizen, werd zijn verlangen om zijn eigen wijn te maken gerealiseerd, waardoor López Cristóbal werd gecreëerd. De naam López Cristóbal is een unie van twee achternamen, zijn vrouw Lola Cristóbal en Santiago López.

De familietraditie gaat verder met Galo, Santiago’s zoon die lid werd van het wijnbouwteam om een persoonlijke flair bij te dragen aan de wijnen.
Deze ongeëvenaarde site omringd door wijngaarden is de locatie van de familie wijnmakerij. De indeling van de faciliteiten resulteert in een speciale charmante en mooie omgeving. Het wijnhuis bevindt zich in Roa, in het hart van de Ribera del Duero. Het is uitgerust met de nieuwste technologie en verzekert een geslepen proces en een grondige aandacht voor het maken van wijn. De wijnmakerij bezit 50 hectare eigen wijngaarden, gelegen in de gemeente Roa de Duero, en verdeeld in negen afzonderlijke percelen. Elke afzonderlijke wijngaard heeft zijn eigen Terroir.
De overheersende druivensoort is de Tinta del Pais of Tempranillo (45 hectare) aangevuld met in totaal 5 hectare Merlot, Cabernet Sauvignon en Albillo.
Elk perceel heeft zijn eigen afzonderlijke grond, waardoor een combinatie van kalkhoudende en klei-kalk composiet wordt verkregen, wat resulteert in wijnen met een uitstekende complexiteit.

BAGUS 2018

Het credo van wijngaard eigenaar Santiago Lopez is: ‘Wijn maak je in de wijngaard’, Zijn paradepaardje is deze Bagús gemaakt van 85 jaar oude Tempranillo druivenstokken van één wijngaard.
De wijn heeft een kersenkleur met paarse tonen, is elegant en complex en heeft krachtige aroma’s van rijp fruit, kruiden, chocolade.
Deze rode wijn is een krachtige en vlezige wijn met complexe aroma’s. 


Terug naar overzicht