El Banquete de Platon - 2022 - 75 CL
- Spanje - Levante - D.O. Murcia
- Jorge Piernas Bodegas y Vinedos
- 100% Monastrell , Wijnstokken 50 - 60j oud
- Malolactische gisting in eiken vaten van 500 L
- 3 maanden rijping in grote amforen van klei
- BIO
JORGE PIERNAS BODEGAS Y VINEDOS
Het kleine Bodega y Viñedos Jorge Piernas ligt in Mulla, D.O. Murcia, met slechts vier wijngaarden. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 750 en 830 meter, op slechts 60 km van de Middellandse Zee. Bossen beschermen de wijngaarden tegen sterke winden en er valt net iets meer regen dan in het binnenland. Dit zorgt voor een uniek, koel en aangenaam microklimaat waardoor de Monastrell-druiven perfect rijp kunnen worden geplukt.
De familie van Jorge is sinds 1940 betrokken bij de wijnverkoop en distributie in Spanje. De grote verandering kwam in 2015, toen kleinzoon Jorge de wijngaarden kocht en het domein ging leiden. Na zijn studies in oenologie trok hij de wereld rond en werkte in Argentinië, Napa Valley, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Australië en de Franse Côtes du Rhône. Hij keerde terug naar zijn geboortestreek met een rugzak vol ervaring en een open geest. Jorge maakt wijn van uitzonderlijke kwaliteit, zo natuurlijk mogelijk en met veel respect voor de druif, de omgeving en de wijngaarden.
Jorge is zeer betrokken bij de klimaatverandering en zoekt continu naar nieuwe technieken om in de toekomst topwijnen te kunnen blijven produceren. Een wijnmaker met visie en talent en dat proef je in zijn ultra verfijnde wijnen!
EL BANQUETE DE PLATON
Deze wijn heeft zijn ontstaan te danken aan Jorges liefde voor de Monastrell druif. Al jaren trekken vele kleine wijnbouwers de oude druivenstokken uit om andere dingen aan te planten. Jorge zag dit met spijt aan en hij besloot dan ook om enkele oude perceeltjes te kopen om toch iets van deze prachtige wijnranken te bewaren. Het is een zeer delicate taak om van de beste 'terroirs' deze wijn te maken. De druiven zijn afkomstig van 4 verschillende wijngaardjes waar de wijnstokken tussen de 50 en 60 jaar oud zijn en waar er een stenige kleirijke ondergrond is. Gelegen op een hoogte van 750 tot 830 meter. Vergist in inox met slechts een zeer beperkte 'pigeage'. De malolactische gisting heeft plaats in eikenhouten vaten van 500 liter. Nadien rijpt de wijn 3 maanden in grote amforen van klei.
Mooi gebalanceere wijn, elegant, voldoende gevuld body met kruidigheid. De rijping in Amfora maakt het geheel fluelig zacht.
Schenken op een temperatuur van 15 - 18°C
Terug naar overzicht