banner 1

Decanteer karaf - Luxwine - 1,5 L

Decanteer karaf - Luxwine - 1,5 L
Decanteer karaf - Luxwine - 1,5 L
Decanteer karaf - Luxwine - 1,5 L
Decanteer karaf - Luxwine - 1,5 L
49.95
InStock
Aantal
Ben jij op zoek naar een luxe karaf met een unieke en ook vooral elegante uitstraling?
Met deze Decanteer Karaf maak je vanaf minuut één indruk en smaakt je wijn ook nog eens beter!
Deze decanteer karaf van Luxwine is een must have!

 
 1. Verbeterde smaak door blootstelling aan lucht
 2. Hoge kwaliteit 100% loodvrij kristalglas
 3. Schuine bovenkant om druppelen te voorkomen
 4. Hand geblazen
 5. Elegente en unieke vorm
 6. Gemakkelijk schoon te maken doormiddel van de schoonmaakparels
 7. Prachtige cadeau verpakking

Glazen karaf

Deze decanteer karaf is handgeblazen in een U-vorm, dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling maar dit zorgt er ook voor dat je wijntje een stuk lekkerder smaakt! Zo is het decanteren een effectieve manier om wijn bloot te stellen aan zuurstof, maar wordt de techniek ook gebruikt om bezinksel, dat vooral bij oudere wijnen in de fles aanwezig is, te scheiden van de wijn.

 

Gemakkelijk in gebruik

Doordat de diameter van de opening om de wijn in te schenken 35mm is schenk je gemakkelijk je wijn in de karaf en gaat er geen druppel wijn verloren.
Daarnaast is de karaf ook zo gemaakt dat je de wijn er weer net zo makkelijk uit krijgt door de schuine opening met een diameter van 15mm.
Dit zorgt ervoor dat morsen en druppelen wordt voorkomen.

 

Het effect van decanteren

De meest voorkomende reden om een wijn te decanteren, is om een wijn die eigenlijk nog te jong is om te drinken in één keer bloot te stellen aan een flinke dosis zuurstof. Normaliter rijpt een wijn namelijk door over een langere periode zeer kleine hoeveelheden zuurstof op te nemen. Iets wat gebeurt door de kurk van de fles heen. Door de wijn te openen en deze zoveel mogelijk zuurstof te geven, wordt dit proces in een korte tijdsperiode nagebootst.

Een andere reden om naar de decanteerkaraf te grijpen, is om de wijn te scheiden van bezinksel dat zich in de fles bevindt. Dit bezinksel wordt ook wel droesem genoemd en is vaak aanwezig bij oudere wijnen en Port wijnen. Bij witte wijnen kan het in zeer zeldzame gevallen om wijnsteenzuur gaan. Omdat het bezinksel de smaak en het mondgevoel van de wijn negatief kan beïnvloeden, biedt de decanteerkaraf in dit geval uitkomst.

Schoonmaak

Het schoon houden van een luxe decanteer karaf is uiterst belangrijk, want je wilt zo hygiënisch mogelijk van de karaf kunnen genieten. Dit product heeft een speciale wijze van reiniging nodig. Bij dit product zitten de benodigde schoonmaak benodigdheden. Dit in de vorm van (1.000) schoonmaakparels.

Het perfecte cadeau!
Of het nu gaat om een verjaardag, feestdag, bruiloft, housewarming of een relatiegeschenk, deze kristallen decanteer karaf met benodigde schoonmaakparels vallen zeker in de smaak!

Specificaties:

 • 1500ML
 • Glas
 • Kan in de vaatwasser (handwas aangeraden)
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Schoonmaakparels (1.000 parels)
 • Cadeauverpakking

Ben jij op zoek naar een elegante glazen karaf? Dan heb jij het juiste product gevonden.
Bestel nu! 


 


Terug naar overzicht