banner 1

Poderi del Paradiso - Chianti Colli Senesi Riserva DOCG - 75CL

Poderi del Paradiso - Chianti Colli Senesi Riserva DOCG - 75CL
Poderi del Paradiso - Chianti Colli Senesi Riserva DOCG - 75CL
Poderi del Paradiso - Chianti Colli Senesi Riserva DOCG - 75CL
16.95
InStock
Aantal
DOCG Chianti Colli Senesi Riserva 2015 75CL

- Italië / DOCG Toscana 
- Poderi del Paradiso
- 100% Sangiovese
- 20 maanden barrique

 

Net buiten de stadsgrenzen van San Gimignano ligt het wijngoed “Poderi del Paradiso”. Het woord ‘Paradiso’ is zeker niet misplaatst voor dit idyllische wijndomein dat uitkijkt op de middeleeuwse torens van San Gimignano.

De geschiedenis van Paradiso gaat terug tot in de 13de eeuw. In 1973 wordt het aangekocht door de familie Cetti, de huidige eigenaars. Vader Cetti is arts van beroep en legde het lot van zijn 30 ha wijngaarden in de deskundige handen van Paolo Caciorgna. Vandaag is het zoon David die, nog steeds bijgestaan door zijn vader en door Paolo, het roer in handen heeft. Samen realiseren ze jaarlijks een opbrengst van 150 000 flessen en dit neemt nog steeds toe dankzij de aanplant van nieuwe wijnstokken. 

Op Paradiso wordt er zeer artisanaal gewerkt en met het grootste respect voor de traditie !Alhoewel de familie de Vernaccia uit San Gimignano zeer waardeert,  wordt er volop geëxperimenteerd naar de kwaliteiten van het terroir. Naast de  Vernaccia en Sangiovese plantten zij ook Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Chardonnay aan.

De locale Specialiteit van San Gimignano is de witte wijn gemaakt van de Vernaccia druif, maar ook met hun rode wijnen, hun Chianti en  Super Tuscans, scheren ze hoge toppen, getuige de vele vemeldingen in diverse wijngidsen.

Een smaakbom ! Een echte aanrader voor wie houd van krachtige wijnen ...
Diep robijnrode kleur.
Prachtige aroma's van rood fruit met een geheimzinnige toets die doet denken aan viooltjes.
Sappig, rijk gevuld en veel finesse ! Aromatisch met toetsen van kersen en bosaardbei. Mooie afdronk.


 


Terug naar overzicht