banner 1

Poderi del Paradiso - A Filippo IGT - 75CL

Poderi del Paradiso - A Filippo IGT  - 75CL
Poderi del Paradiso - A Filippo IGT  - 75CL
Poderi del Paradiso - A Filippo IGT  - 75CL
24.50
OutOfStock
Uitverkocht
IGT  A FILIPPO 2013 75CL

- Italië / IGT Toscana  - SUPER TUSCANS 
- Poderi del Paradiso
- 100% Merlot
- 18 maanden barrique - Nieuwe Franse eik

 

Net buiten de stadsgrenzen van San Gimignano ligt het wijngoed “Poderi del Paradiso”. Het woord ‘Paradiso’ is zeker niet misplaatst voor dit idyllische wijndomein dat uitkijkt op de middeleeuwse torens van San Gimignano.

De geschiedenis van Paradiso gaat terug tot in de 13de eeuw. In 1973 wordt het aangekocht door de familie Cetti, de huidige eigenaars. Vader Cetti is arts van beroep en legde het lot van zijn 30 ha wijngaarden in de deskundige handen van Paolo Caciorgna. Vandaag is het zoon David die, nog steeds bijgestaan door zijn vader en door Paolo, het roer in handen heeft. Samen realiseren ze jaarlijks een opbrengst van 150 000 flessen en dit neemt nog steeds toe dankzij de aanplant van nieuwe wijnstokken. 

Op Paradiso wordt er zeer artisanaal gewerkt en met het grootste respect voor de traditie !Alhoewel de familie de Vernaccia uit San Gimignano zeer waardeert,  wordt er volop geëxperimenteerd naar de kwaliteiten van het terroir. Naast de  Vernaccia en Sangiovese plantten zij ook Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Chardonnay aan.

De locale Specialiteit van San Gimignano is de witte wijn gemaakt van de Vernaccia druif, maar ook met hun rode wijnen, hun Chianti en  Super Tuscans, scheren ze hoge toppen, getuige de vele vemeldingen in diverse wijngidsen.

SUPER TUSCAN - A FILIPPO IGT

Deze 100% Merlot-druiven worden in oktober met de hand geplukt, Gisting in RVS tanks op temperaturen van 28-32°C, maceratie  gedurende 20 dagen, Malolactische gisting. Het verouderen gebeurt in nieuwe barrique van Franse eik voor 18 maand.

Wonderbaarlijke mooie wijn ! En dit is niet alleen ons opgevallen, deze pure Merlot-wijn werd voor zijn eerste jaargang in 2002 reeds bekroond met 3 rode bicchieri, de hoogste score in de gereputeerde Italiaanse gids 'Gambero Rosso'.
Andere gidsen volgden vlot : Wine Spectator 91 punten, Duemilavini : 4 druiventrossen 85 - 90 punten, Veronelli : 2* 89 punten.

De neus wordt gedomineerd door aroma's van rode vruchten en toetsen van bosbessen. De smaak vertoont een krachtige aanzet en ontwikkelt zich volop met fluweelzachte tannines met in de finale hints van chocolade. Lange afdronk. 


Terug naar overzicht