banner 1
U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>

Masia Serra - MOSST - 75CL

Masia Serra - MOSST - 75CL
Masia Serra - MOSST - 75CL
Masia Serra - MOSST - 75CL
Masia Serra - MOSST - 75CL
Masia Serra - MOSST - 75CL
11.35
OutOfStock
Uitverkocht
MOSST  2016 - 75CL

- Masia Serra
- Spanje / Catlunya - Empordà
- 85% Garnacha blanca, 10% Garnacha tinta,  5%Moscatel
- Vinivicatie in inox tank
- Bio
 

MASIA SERRA

Jaume Serra, kleinzoon van een wijnhandelaar en zoon van de bekende Oenoloog Simo Serra had  al heel wat achtergrondkennis toen hij begon aan zijn universitaire studies Oenologie. Bovendien deed hij extra ervaring op in het befaamde wijnhuis Château Pétrus in Bordeaux. Deze stage markeert ook de manier waarop hij het domein Masia Serra vandaag beheert ! Het domein dat hij samen met zijn vrouw Silvia Vila in 1996 overnam van zijn vader.

Silvia studeerde economie aan de universiteit, en ook dit is zeker merkbaar op het domein. Ze produceren jaarlijks een 50 000 flessen wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en 80% van deze wijnen worden op het domein zelf verkocht. Maar een klein deel komt in handen van importeurs.

CANTALLOPS

Masia Serra is gevestigd in Cantallops (Alt Empordà), een traditioneel pittoresk dorp gelegen aan de voet van de Alberas. Zachte hellingen in de Empordà-vlakte naar het zuiden en naar de Pyreneeën gericht die de grens vormen met het naburige Frankrijk enkele kilometers ten noorden. De nabijheid van de Middellandse zee zorgt voor de verfrissende zeebries. 

MOSST

Mosst is een evenwichtige witte wijn. Rijp fruit, witte bloemen en een vleugje kruiden, een optimale zuurtegraad en een smaakvolle afdronk. Perfect als aperitief of bij koude voorgerechten als carpaccio, salade, vistartare, ... 
De locale kunstenaar Rafael G. Bianchi creëerde voor deze wijn 6 verschillende etiketten, met telkens een tekening van de Labrador van het domein, telkens op een andere plaats tussen de letters ... 


VAKANTIEPARADIJS VOOR WINE-LOVERS !

 

De eerste logies, met oog voor elk détail,  zijn klaar en er zijn zelfs al plannen voor uitbreiding.

In deze idyllische omgeving word je ondergedompeld in de passie van de eigenaars, omringd door wijngaarden, olijfbomen en oude eiken in het natuurreservaat van Albera.

De eigenaars Jaume en Silvia en het hele team, zullen de passie die zij voelen voor hun werk en land, de Empordà aan u overbrengen. Door in de wijngaarden te wandelen, zult u ontdekken wat hun wijngeschiedenis is, hun levensfilosofie en hun dromen voor de toekomst zijn.

Mogelijkheden genoeg: een picknick tussen de wijnstokken, intieme bruiloften, culinaire workshops, lunches, vergaderingen, diners, ...

Masia Serra biedt u de essentie van de wijnwereld en geeft u de kracht om het landschap te ontdekken!

Eén ding is duidelijk ... MASIA SERRA is een never ending project !

 

 


Terug naar overzicht