banner 1

Laurent Miquel - SOLAS- Chardonnay - 75CL

Laurent Miquel - SOLAS- Chardonnay  - 75CL
8.42
OutOfStock
Uitverkocht
SOLAS - Chardonnay 2015 75CL

- Frankrijk / Languedoc
- Laurent Miquel 
- 100% Chardonnay
- 5 maand barrique 
De filosofie van Laurent Miquel is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

Laurent Miquel Chardonnay Solas is gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem van Laurent Miquel Chardonnay Solas is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost.


De druiven worden ’s nachts geoogst. Ze worden gekneusd met een selectie van het sap. Op een lage temperatuur wordt het sap ontdaan van most. Fermentatie op een temperatuur van 16 – 17 graden. Rijping in het droesem in roestvrijstalen tanks. Vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten (50%) gedurende 5 maanden. De wijn krijgt een lichte filtratie alvorens te bottelen. Door het gebruik van rijke elementen van eikenhout wordt het mooie fruit karakter versterkt, maar nergens is het hout overheersend. De wijn wordt gemengd met frisse, aromatische en crispy wijnen zonder houtopvoeding. Dit geeft een uitzonderlijke balans in de uiteindelijke wijn.

Heerlijke geuren van wit fruit en florale aroma's in de neus. Volle, romige aanzet en smaak ondersteund door vanille aroma's. Goede structuur en mooie afdronk.

Terug naar overzicht