banner 1

Cellers Lavinyeta - LLAVORS BLANC - 75CL

Cellers Lavinyeta - LLAVORS BLANC - 75CL
Cellers Lavinyeta - LLAVORS BLANC - 75CL
Cellers Lavinyeta - LLAVORS BLANC - 75CL
Cellers Lavinyeta - LLAVORS BLANC - 75CL
Cellers Lavinyeta - LLAVORS BLANC - 75CL
12.30
OutOfStock
Uitverkocht
LLAVORS BLANC 2018 - 75CL

- Cellers Lavinyeta
- Spanje / Catlunya - Empordà
- Maccabeo,  Xarel-lo,
- 5 maand Barrique (Franse & Hongaarse eik)
- Bio
 

Cellers LAVINYETA
 

In Catalunya (Noord Spanje), net over de Franse grens werkt Joseph Serra, vol overgave en passie  aan een uniek wijnproject !
Na zijn universitaire studie Oenologie kocht Joseph gronden in zijn geboortestreek, Mollet de Peralada en startte in 2002 Cellers Lavinyeta. 
Nooit eerder werden op deze percelen wijnstokken aangeplant, buren keken raar op en raadden hem af om dit te doen, maar toch had Joseph een onwrikbaar geloof in het wijn-potentieel en startte met het aanplanten. Wat later kreeg hij de kans om beetje bij beetje oude wijngaarden in de omgeving op te kopen. Oude wijnstokken die hij nodig heeft om topwijnen te produceren !

Joseph gaat heel doordacht tewerk, door het aanplanten van meerdere druivenrassen op verschillende liggingen zorgt hij er voor dat het moment van oogsten telkens verschillend is en hierdoor alle druiven met de hand geoogst kunnen worden!
Uniek is ook zijn olijfgaard met olijfbomen tot wel 500 jaar oud ! 

Met zijn rechtlijnige visie over zijn wijnen, zijn onuitputtelijke zin om te experimenteren met nieuwe wijnen (MICROVINS), en zijn doorgedreven liefde voor bio-wijnbouw wist hij Josep Roca (Sommelier en mede-eigenaar El Celler de can Roca, beste restaurant ter wereld) te overtuigen van de kwaliteit van zijn verschillende cuvées. Roca werd een grote fan.  De rest van de wereld zal snel volgen !

LLAVORS BLANC

Een volle, complexe witte wijn met arroma's van steenfruit (perzik) en mooi verweven eik.
Mooie structuur en voldoende, goed onderbouwde zuren zorgen voor een elegante wijn met zijdezachte houttoetsen die eindigt  in een lange afdronk.
Het etiket van LLAVORS wordt ieder jaar voorzien van een literair verhaal uit krant of tijdschrijft.
Een verhaal waar je tussen de lijnen  het woord 'LLAVORS'  (catalaans woord voor 'dan') leest.
In combinatie met een verhaal over een belangrijke gebeurtenis uit de periode van dit wijnjaar.


 

DUURZAME WIJNBOUW

Joseph Serra is een natuurliefhebber, dat is duidelijk ! Geïntegreerde productie verwijst naar een duurzaam landbouw systeem.

Zo eten de kippen alle restjes die over blijven na het plukken en verwerken van de druiven. De intussen lokaal beroemde eieren worden verkocht via delicatesse winkels en worden gebruikt in toprestaurants in Catalonië


Terug naar overzicht