banner 1
U bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op uw verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>

Celler Lavinyeta - MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles - 75 CL - 75 CL

Celler Lavinyeta - MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles - 75 CL - 75 CL
Celler Lavinyeta - MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles - 75 CL - 75 CL
Celler Lavinyeta - MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles - 75 CL - 75 CL
Celler Lavinyeta - MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles - 75 CL - 75 CL
Celler Lavinyeta - MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles - 75 CL - 75 CL
18.20
OutOfStock
Uitverkocht
MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles  2015 - 75CL

- Cellers Lavinyeta
- Spanje / Catlunya - Empordà
- 100% Carignan in catalaans : Samso Negre (afkomstig van 9 verschillene percelen wijngaard, wijnstokken van 80 tot 100 jaar oud)
-  Oogst in 2de helft van Oktober, zeer rijpe druiven 
- 12 maand barrique (eik)
- Beperkte productie van 1250 flessen
- Bio
- Openen 1 uur voor het drinken ! 
 

Cellers LAVINYETA
 

In Catalunya (Noord Spanje), net over de Franse grens werkt Joseph Serra, vol overgave en passie  aan een uniek wijnproject !
Na zijn universitaire studie Oenologie kocht Joseph gronden in zijn geboortestreek, Mollet de Peralada en startte in 2002 Cellers Lavinyeta. 
Nooit eerder werden op deze percelen wijnstokken aangeplant, buren keken raar op en raadden hem af om dit te doen, maar toch had Joseph een onwrikbaar geloof in het wijn-potentieel en startte met het aanplanten. Wat later kreeg hij de kans om beetje bij beetje oude wijngaarden in de omgeving op te kopen. Oude wijnstokken die hij nodig heeft om topwijnen te produceren !

Joseph gaat heel doordacht tewerk, door het aanplanten van meerdere druivenrassen op verschillende liggingen zorgt hij er voor dat het moment van oogsten telkens verschillend is en hierdoor alle druiven met de hand geoogst kunnen worden!
Uniek is ook zijn olijfgaard met olijfbomen tot wel 500 jaar oud ! 

Met zijn rechtlijnige visie over zijn wijnen, zijn onuitputtelijke zin om te experimenteren met nieuwe wijnen (MICROVINS), en zijn doorgedreven liefde voor bio-wijnbouw wist hij Josep Roca (Sommelier en mede-eigenaar El Celler de can Roca, beste restaurant ter wereld) te overtuigen van de kwaliteit van zijn verschillende cuvées. Roca werd een grote fan.  De rest van de wereld zal snel volgen !

MICROVINS Red Carinena 9 Parcelles

Josheph Serra toont zijn onuitputtelijke zin om te experimenteren in dit project 'MICROVINS'
Een kleine productie (slechts 1250 flessen) waarin de wijnbouwer experimenteert met nieuwe technieken. Iedere jaar dus iets nieuws. 
Zijn 'out of the box' denken resulteert hier in een verbluffend resultaat.
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 9 verschillende percelen wijngaard, wijnstokken van 80 tot 100 jaar oud ! De oogst gebeurde in de 2de helft van oktober, de druiven waren zeer rijp.
De vinivicatie gebeurde in 9 afzonderlijke inox tanks, nadien pas geblend tot een super resultaat ! Deze wijn kreeg 12 maand rijping op eik (vaten in 3de jaar gebruikt, de wijnbouwer gaat hier op zoek naar een zachte, niet te domminerende eik toets)
Een unieke wijn ! 
Op het etiket onderaan verklaart de wijnbouwer door middel van symbolen zijn werkwijze. 
 

DUURZAME WIJNBOUW

Joseph Serra is een natuurliefhebber, dat is duidelijk ! Geïntegreerde productie verwijst naar een duurzaam landbouw systeem.

Zo eten de kippen alle restjes die over blijven na het plukken en verwerken van de druiven. De intussen lokaal beroemde eieren worden verkocht via delicatesse winkels en worden gebruikt in toprestaurants in Catalonië


Terug naar overzicht