banner 1

Lopez Cristobal - ROBLE - 75 cl

Lopez Cristobal - ROBLE - 75 cl
Lopez Cristobal - ROBLE - 75 cl
Lopez Cristobal - ROBLE - 75 cl
Lopez Cristobal - ROBLE - 75 cl
Lopez Cristobal - ROBLE - 75 cl
11.71
InStock
Aantal
ROBLE 'La Linde'  2020 75CL

Spanje / D.O. Ribera del Duero 
Lopez Cristobal
95/ Tinto Fino (Tempranillo) en 5% Merlot
Wijnstokken gemiddeld 20 jaar oud
Wijngaard: Finca la linde
Rijping 3 md in nieuwe franse eik

LOPEZ CRISTOBAL
 

In de jaren tachtig viel Santiago Jr. zijn eerste contact met de wijnbouw samen met de benaming van de benaming van Ribera del Duero. Na enkele jaren zijn druiven te hebben verkocht aan andere wijnhuizen, werd zijn verlangen om zijn eigen wijn te maken gerealiseerd, waardoor López Cristóbal werd gecreëerd. De naam López Cristóbal is een unie van twee achternamen, zijn vrouw Lola Cristóbal en Santiago López.

De familietraditie gaat verder met Galo, Santiago’s zoon die lid werd van het wijnbouwteam om een persoonlijke flair bij te dragen aan de wijnen.
Deze ongeëvenaarde site omringd door wijngaarden is de locatie van de familie wijnmakerij. De indeling van de faciliteiten resulteert in een speciale charmante en mooie omgeving. Het wijnhuis bevindt zich in Roa, in het hart van de Ribera del Duero. Het is uitgerust met de nieuwste technologie en verzekert een geslepen proces en een grondige aandacht voor het maken van wijn. De wijnmakerij bezit 50 hectare eigen wijngaarden, gelegen in de gemeente Roa de Duero, en verdeeld in negen afzonderlijke percelen. Elke afzonderlijke wijngaard heeft zijn eigen Terroir.
De overheersende druivensoort is de Tinta del Pais of Tempranillo (45 hectare) aangevuld met in totaal 5 hectare Merlot, Cabernet Sauvignon en Albillo.
Elk perceel heeft zijn eigen afzonderlijke grond, waardoor een combinatie van kalkhoudende en klei-kalk composiet wordt verkregen, wat resulteert in wijnen met een uitstekende complexiteit.

ROBLE 'La Linde"  2020

Deze 'Roble' is hun instapversie en echt zeer geslaagd!
De gemiddeld 20 jaar oude wijnstokken groeien op een leemachtige kalkbodem in hun wijngaard 'Finca La Linde' op 770 meter hoogte. De druiven worden volledig manueel geplukt en daarna streng geselecteerd. De wijn verblijft 3 maanden op 100% nieuwe Franse eiken vaten. Het resultaat is een wonderlijke combinatie van fruitigheid en hout. Een wijn die zacht en harmonieus, vlezig en vol is en een mooie afdronk nalaat. Niet verwonderlijk dat deze eerder al werd uitgekozen als beste wijn van Spanje door de UEC (Unión Española de Catadores), de Spaanse wijnproeversunie! 


Terug naar overzicht