banner 1

HERMITAGE 'Domaine Les Tourettes' - DELAS FRERES - 75CL

HERMITAGE 'Domaine Les Tourettes' - DELAS FRERES - 75CL
HERMITAGE 'Domaine Les Tourettes' - DELAS FRERES - 75CL
HERMITAGE 'Domaine Les Tourettes' - DELAS FRERES - 75CL
HERMITAGE 'Domaine Les Tourettes' - DELAS FRERES - 75CL
61.00
InStock
Aantal
Hermitage 'Domaine Les Tourettes' 2011 - DELAS FRERES  - 75CL

Frankrijk / Côtes du Rhône / Côte Rotie (Cru) / Hermitage AOC
Maison DELAS
100% SYRAH
12 tot 36 maand nieuwe Franse eik






Het wijnhuis werd opgericht in 1835. Sinds 1996 werden de geest en ziel die bijdroegen aan de reputatie van hoge kwaliteitswijnen hersteld. 

Het uiterst gemotiveerde team is trots om deel uit te maken van de heropleving van de kwaliteit van dit eerbiedwaardig wijnbedrijf uit de Rhône-vallei. Een speciaal ontworpen huis voor de vinificatie van rode wijnen evenals een volledige herstructurering van de kelders voor de rijping zijn enkele voorbeelden van de nieuwe kwaliteitsmaatregelen bij Delas. Allemaal gericht op het bestendigen en verbeteren van de expressie van de terroir. 

Delas Frères bezit  30 hectare wijngaarden, waarvan 10 hectare in de hermitage AOC, 2 hectare in Saint-Joseph AOC en 18 hectare in Crozes-Hermitage. 
Naast de druiven geproduceerd door het eigen wijnteeltteam van Delas, zorgen nauwe relaties van Delas met gelijkgestemde eigenaars / wijnbouwers ervoor dat het bedrijf in staat is druiven te telen die geteeld zijn op individuele percelen, die hun eigen unieke terroir weerspiegelen. 

HERMITAGE LES TOURETTES
 

Deze cuvée komt uit het samengaan van drie terroirs: L’Ermite, le Sabot en het prestigieuze terroir van Bessards. Gemiddelde productie Delas: 30.000 flessen (75 cl.) per jaar. Varietal: 100% Syrah.

De wijn heeft een schitterende diepe rode kleur.De neus is krachtig en complex met zwarte bessen, rook, specerijen, leer en zwarte olijven. De smaak is krachtig, maar zijde zacht met een redelijk krachtige tannine structuur, wat een beeldmerk is voor deze wijn. De druiven worden perceel voor perceel met de hand geoogst op het optimale punt van rijping. De gisting is traditioneel en vindt plaats in open betonnen tanks bij een temperatuur van 28-30° C en duurt ca 20 dagen. Na persing wordt de wijn overgestoken op eiken vaten. De wijn rijpt in 1 tot 3 jaar oude eikenhouten wijnvaten. 9% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd.
 


 
Terug naar overzicht