banner 1

LUNA NERO D'AVOLA, SYRAH - VACCARO - 75 CL

LUNA NERO D'AVOLA, SYRAH - VACCARO - 75 CL
LUNA NERO D'AVOLA, SYRAH - VACCARO - 75 CL
LUNA NERO D'AVOLA, SYRAH - VACCARO - 75 CL
LUNA NERO D'AVOLA, SYRAH - VACCARO - 75 CL
LUNA NERO D'AVOLA, SYRAH - VACCARO - 75 CL
8.10
InStock
Aantal

LUNA Nero d'avola & Syrah  2019 75CL

- Italië  / D.O.C. Sicilia
- Vini Vaccaro
- 50% Nero d'avola, 50% Syrah
- Barique (Franse Eik)
- BIO

VINI VACCARO

De 80 hectare van de familie Vaccaro strekken zich uit over de Belice-vallei op enkele kilometers van het dorp Salaparuta. Dit idyllische landschap, een omgeving van betoverende schoonheid, ondergedompeld in de sterke kleuren van Sicilië, is een koninkrijk waar de wijnstok uitzonderlijke klimatologische omstandigheden en terroir geniet. Waar  de gouden bessen gekust door de zon en gestreeld door de frisse wind, een gecontroleerde natuurlijke rijping ondergaan.
De wijngaarden bevinden zich boven de 400m, de koelere wind zorgt voor de nodige afkoeling en bezorgen de wijnen aangename aciditeit en fraicheur. 

We vinden de klassieke druiven van de traditionele Siciliaanse wijnbouw: catarratto, grecanico, inzolia, grillo en nero d'avola, maar ook de meest getitelde internationale wijnstokken zoals merlot, cabernet sauvignon en syrah vinden hun beste uitdrukking op deze landen.

Het huwelijk tussen natuurlijke elementen en het wijze meesterschap van mannen, traditie en innovatie, respect voor het territorium en constant technologisch onderzoek, hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf Vaccaro fijne wijnen en uitstekende resultaten heeft behaald, bekroond door een groot succes op nationale en internationale markten.

LUNA - line 

De fasen van de maan met de mysterieuze hemelgolven die daarmee gepaard gaan, regelen het menselijk gedrag, getijden, plantengroei, regenval.
Ze zijn van groot belang bij het zaaien, planten, cultuveren, oogsten en conserveren van producten.
De Luna - line is geboren uit deze fascinatie en reflecties: wijnen die in staat zijn hints te uiten die rijk zijn aan nuances en de diepe ziel van. de gasten bereiken, ze betoveren met de magie van een droom.

LUNA NERO D'AVOLA & SYRAH

Salaparuta, 300-400 m boven zeeniveau
Bodem met een gemiddelde textuur, medium diep tot diep met een overvloedig skelet bestaande uit kiezels, licht kalkhoudend en met fracties van donkere en plantaardige bodems.Geoogst op fenolische rijpheid, wordt het 12-15 dagen gelaten om te macereren bij 26 ° C met dagelijks overpompen. Na het rekken vindt de veroudering plaats in staal gedurende ongeveer 4 maanden. Een deel ervan veroudert in barrique. Aan het einde wordt het mengsel gevormd.

Paarsachtig rood, donkere en intense kleur. 
De neus heeft fruitige tonen, variërend van zoethout tot zwarte bessen. 
In de mond mooie fruitige aanzet, goedebody dat fruitig en kruidig is,en ronde tannines. 
Mooi evenwichtige wijn vooral op zijn fruit met kruidige toetsen.
 


Terug naar overzicht