banner 1

COTEAUX DU GIENNOIS ROUGE - VIGNOBLE BERTHIER - 75 CL

COTEAUX DU GIENNOIS ROUGE - VIGNOBLE BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS ROUGE - VIGNOBLE BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS ROUGE - VIGNOBLE BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS ROUGE - VIGNOBLE BERTHIER - 75 CL
COTEAUX DU GIENNOIS ROUGE - VIGNOBLE BERTHIER - 75 CL
12.89
OutOfStock
Uitverkocht


Coteaux du Giennois rouge 2019 75CL BIO          

Frankrijk / Loire - AOC Coteaux du Giennois 
Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier
85% Pinot noir, 15% Gamay
Malolactische gisting in 228 l Vaten (Tronçais-eik)
Rijping 10 à 12 maanden
 

Vignobles Berthier - Clément & Florian Berthier

De familie woont al meerdere generaties in de regio Centre-Loire. In de vroege jaren 80 creëerde Jean Marie Domaine des Clairneaux in de appellatie Sancerre. Het domein werd in 1998 uitgebreid met de aankoop van Domaine de Montbenoit in de Coteaux du Giennois.

Na de wereld rondgereisd te hebben, is de huidige generatie nu teruggekeerd naar het familiedomein. 
Clément, die als keldermeester in de VS heeft gewerkt, is nu verantwoordelijk voor de vinificatie en verkoop op het domein. 
Florian, voortbouwend op zijn ervaring opgedaan in Bourgondië en Nieuw-Zeeland, heeft nu de leiding over het werk in de wijngaarden.

Sinds 2015 ontwikkelen ze hun activiteit in het noorden van de appellatie Coteaux du Giennois, in het dorp Beaulieu sur Loire. 
Met veel aandacht voor duurzame wijnbouw gaan ze doordacht te werk: Met gras begroeide wijnstokken - Respect voor en verbetering van de biodiversiteit - Opbrengstbeheersing, bladstrippen en pluizen zijn essentiële methoden voor de gezondheid van de wijngaard en de kwaliteit van de druiven - Natuurlijke alternatieve praktijken om parasieten te bestrijden.

 

Coteaux du Giennois Rouge

De rode giennois wordt geproduceerd op de kalkbodems van Pougny en Saint Père, kleine dorpjes in het hart van Centre-Loire. Dit typische terroir voor Pinot Noirs brengt complexiteit in de wijn.

Alcoholische gisting vindt plaats in kuipen (10 à 14 dagen) tussen 26 en 32 °C. 

Gedurende deze tijd gaat het sap 2 tot 3 keer per dag omhoog worden gepompt  om zo een maximum aan kleurstoffen en tannines te bekomen.

De malolactische gisting vindt plaats in vaten en 228 l vaten (Tronçais-eik). Dan wordt de wijn 10 tot 12 maanden gerijpt.

Met een schitterende granaatrode kleur opent deze Coteaux du Giennois-rood met een kenmerkende neus die zwart fruit en kruidige nuances combineert.

In de mond is de aanzet openhartig, vergezeld van een zijdezachte textuur. De aroma's van kersen, bramen en bosbessen vullen elkaar aan in een harmonieuze blend, versterkt met een pittige toets in de afdronk.



 

Terug naar overzicht