banner 1

Cellers Lavinyeta - White- 75cl

Cellers Lavinyeta - White- 75cl
Cellers Lavinyeta - White- 75cl
Cellers Lavinyeta - White- 75cl
Cellers Lavinyeta - White- 75cl
9.80
OutOfStock
Uitverkocht

WHITE  2018 - 75CL

- Cellers Lavinyeta
- Spanje / Catlunya - Empordà
- 60% Macabeo, 30% Grenache blanc, 10% Malvasia
- Inox
- Bio / Organic 
 

Cellers LAVINYETA
 

In Catalunya (Noord Spanje), net over de Franse grens werkt Joseph Serra, vol overgave en passie  aan een uniek wijnproject !
Na zijn universitaire studie Oenologie kocht Joseph gronden in zijn geboortestreek, Mollet de Peralada en startte in 2002 Cellers Lavinyeta. 
Nooit eerder werden op deze percelen wijnstokken aangeplant, buren keken raar op en raadden hem af om dit te doen, maar toch had Joseph een onwrikbaar geloof in het wijn-potentieel en startte met het aanplanten. Wat later kreeg hij de kans om beetje bij beetje oude wijngaarden in de omgeving op te kopen. Oude wijnstokken die hij nodig heeft om topwijnen te produceren !

Joseph gaat heel doordacht tewerk, door het aanplanten van meerdere druivenrassen op verschillende liggingen zorgt hij er voor dat het moment van oogsten telkens verschillend is en hierdoor alle druiven met de hand geoogst kunnen worden!
Uniek is ook zijn olijfgaard met olijfbomen tot wel 500 jaar oud ! 

Met zijn rechtlijnige visie over zijn wijnen, zijn onuitputtelijke zin om te experimenteren met nieuwe wijnen (MICROVINS), en zijn doorgedreven liefde voor bio-wijnbouw wist hij Josep Roca (Sommelier en mede-eigenaar El Celler de can Roca, beste restaurant ter wereld) te overtuigen van de kwaliteit van zijn verschillende cuvées. Roca werd een grote fan.  De rest van de wereld zal snel volgen !

WHITE

Druiven zijn afkomstig uit oude wijngaarden op 15 km van de middellandse zee.
Locale druivenrassen met lage opbrengst en volledig biologisch verwerkt.
In het glas een gele kleur met groene spiegeling.
Mooi evenwichtige wijn met locale druivenrassen Macabeo, Grenache en Malvasia.
Harmonieus, aromatisch en mooie balans tussen fruit en citrus - zuurtjes.

 

DUURZAME WIJNBOUW

Joseph Serra is een natuurliefhebber, dat is duidelijk ! Geïntegreerde productie verwijst naar een duurzaam landbouw systeem.

Zo eten de kippen alle restjes die over blijven na het plukken en verwerken van de druiven. De intussen lokaal beroemde eieren worden verkocht via delicatesse winkels en worden gebruikt in toprestaurants in Catalonië


Terug naar overzicht