banner 1


1360419185-facebook.jpg

A MANO - Fiano-Greco 75CL

A MANO - Fiano-Greco 75CL
A MANO - Fiano-Greco 75CL
A MANO - Fiano-Greco 75CL
A MANO - Fiano-Greco 75CL
A MANO - Fiano-Greco 75CL
€ 7.98
Uitverkocht
I.G.T. A-MANO FIANO-GRECO 2017 75CL

Italië / Puglia
Vini A-Mano
85% Fiano - 15% Greco

Moderne droge witte wijn uit Puglia. 85% Fiano aangevuld met Greco. 

Zeer fris en fruitig met in de neus vooral bloemen en honingtoetsen, waardoor de Fiano verantwoordelijk is. De Greco geeft hem wat body en structuur. Vergisting op inox cuves en zonder malolactische gisting. Schitterende zomerwijn. Perfect als aperitief en bij schaaldieren.  wijnkoopgids 2013: erelaureaat 
 

A-Mano, oftewel “met de hand”. Het wijnhuis dat er trots op is betaalbare volledig met de hand gemaakte wijn te kunnen maken. Mark Shannon uit Californië en Elvezia Sbalchiero uit Noord Italië streken neer in de Oude Wereld in wat zij Oud Italië noemen. De streek Puglia waar de tijd lijkt stil te staan. Waar kwaliteit van leven het hoogste goed is. En waar alle randvoorwaarden aanwezig zijn voor het maken van geweldige wijn.

En dat doen ze, Mark en Elvezia. Van druiven als de Primitivo, de witte Fiano en Greco en de Negroamaro en Malvasia Nera. Allemaal typische druivensoorten uit Puglia. Mark heeft de puurheid van de Californiaanse wijntraditie meegenomen naar Italië. Strakke glasheldere wijnen in even zo strakke moderne flessen. Wijnen met diepgang en karakter, zonovergoten, fruitig en toch niet klef. Gewoon hele goede wijn. En dat vinden inmiddels niet alleen wijzelf.

 
Terug naar overzicht
WinkelwagenZoeken

©2019 gastro webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop